Amsterdam

amsterdamAmsterdam is gezegend met veel kunstschatten. De binnenstad alleen al telt bijna zevenduizend monumenten die herinneren aan de Gouden Eeuw, de bloeiperiode van Amsterdam. Voeg daarbij de wereldberoemde musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum en al die andere bezienswaardige collecties die in deze stad te zien zijn.

Maar Amsterdam heeft natuurlijk nog veel meer... Denk eens aan al die markten, gezellige pleinen, de Jordaan, de uitgaansgelegenheden. Er is altijd wel wat te zien of te beleven in deze multiculturele wereldstad die de gezellige charme heeft van een dorp.

Bezienswaardigheden

Amsterdam heeft zoveel bezienswaardigheden dat het onmogelijk is ze allemaal te noemen. Zo is er het Allard Piersonmuseum waar u zeer waardevolle archeologische vondsten kunt zien, het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud, het Grachtenhuis museum en natuurlijk het Anne Frankhuis. Nog een paar toppers zijn de Nieuwe Kerk, het Vondelpark, het Scheepvaartmuseum en de grachtengordel. Het is moeilijk kiezen uit al deze mogelijkheden.

Attracties en evenementen

In swingend Amsterdam is altijd wel wat te beleven. Het Holland Festival, de City Marathon, de Gay Pride Parade, de Uitmarkt en De Parade weten elk jaar opnieuw te verrassen. Dansen op muziek van bekende bands kan tijdens het Jordaan Festival. Eens in de vijf jaar is Amsterdam het decor voor Sail, een van de grootste maritieme manifestaties ter wereld. Tijdens het Grachtenfestival kunt u gedurende vijf dagen genieten van klassieke muziek op bijzondere locaties, zoals in tuinen en hofjes, in monumenten en privé-huizen.

Op ontdekking

De rondvaartboten varen af en aan door de grachten. Op talloze punten kunt u instappen voor een tochtje langs bijzondere, oude grachtenpanden (een aantal zijn ook van binnen te bezichtigen). Met de waterfiets bepaalt u uw eigen tempo en ziet u wellicht nog wel meer van de omgeving. Artis is de beroemdste dierentuin van Nederland. Op een relatief klein oppervlak zijn dieren uit alle werelddelen te zien.

Created by: Free Design