"Casamaro" Verdejo

Classificatie: D.O. Rueda

 Afbeeldingsresultaat voor casamaro

Soort wijn: Lichte witte wijn

Land: Spanje

Gebied: Castilla y León

Producent: Bodegas Garciarevalo, Matapozuelos

Druivenras(sen): Verdejo 75%, Viura 25%

Karakter: Bleekgeel in kleur. Fruitige, licht stuivende neus, waarin ananas, iets venkel. Elegante smaak, fris met tonen van appel, citrus, anijs en kruiden. Sappig in geur en smaak.

Gegevens producent: In 1991 ontstond Bodegas Garciarevalo, de naam is een samentrekking van de Familie Garcia en Arévalo. Momenteel maakt de jonge generatie van de familie Arévalo, Antonio en Manuela, hier uitermate succesvol wijn. Inmiddels bezit men 80 hectare eigen wijngaard en een 25-tal hectare wijngaard onder contract bij wijnboeren, waar men al jaren zaken mee doet en die door Garciarevalo begeleid worden. Een deel van de wijngaarden zijn beplant met stokken van meer dan 100 jaar oud. De zeer moderne uitgeruste kelders maken het mogelijk om karaktervolle wijnen te maken die het terroir volledig tot uitdrukking brengen. In Rueda worden in zeer beperkte mate ook rosé en rode wijnen gemaakt van hoofdzakelijk de tempranillodruif. Voor de witte droge wijnen bestaan er de volgende belangrijke D.O.'s: Rueda: minimaal 50% verdejo, rest viura, palomino, sauvignon blanc Rueda verdejo: minimaal 85% verdejo Rueda sauvignon: minimaal 85% sauvignon blanc.

Gegevens gebied: Het gebied Rueda (betekent letterlijk: wiel) ligt 150 kilometer ten noorden van Madrid in Castilla Y Leon. Het vrij kale landschap bestaat uit vlakke plateaus en lage heuvels, gedomineerd door gele graanvelden. Het klimaat is streng continentaal, warm en droog met gemiddeld slecht 350 mm neerslag. Er zijn grote verschillen in temperatuur tussen zomer en winter en dag en nacht. De arme bodem bevat zand- en kalksteen met afwisselend zeer veel kiezels. Sinds 1980 heeft Rueda een eigen D.O., het gebied omvat zo'n 8.000 ha. wijngaard. Internationaal gezien staat Rueda pas sinds enkele tientallen jaren in de belangstelling. Dit komt vooral doordat de lokale verdejo druif baat heeft bij een moderne vinificatie. Hij geeft dan een onverwacht spannende, frisse en aromatische witte wijn. Naast de verdejo gebruikt men voor de basis Rueda vaak de eveneens autochtone viuradruif, ook de palomino en de sauvignon blanc zijn hier aangeplant. Matapozuelos is een klein typisch dorp uit het Rueda gebied waar veelal kleine producenten uitermate plezierige wijnen maken.

Serveren bij: Prima huiswijn, als aperitief, frisse salades, visgerechten of asperges.

Serveertemperatuur: 8 à 10ºC

Overige informatie: Verde in de naam verdejo betekent groen en verwijst waarschijnlijk naar de kleur van de schillen, die pas zeer laat in het groeiseizoen verkleurt.

Website: www.garciarevalo.com

Created by: Free Design