Rudolf Müller

Cniersteiner gutes domtallassificatie: Qualitätswein bestimmtes Anbaugebiet (QbA)

 

Soort wijn: Lichtzoete witte wijn

Land: Duitsland

Gebied: Rheinhessen

Producent: Weinkellerei Rudolf Müller, Zell/Mosel

Druivenras(sen): Müller-Thurgau en silvaner

Karakter: Fris zoete, fruitige witte wijn.

 

Wijnbereiding: Men maakt hier met behulp van zeer moderne apparatuur en veel vakkennis Duitse wijnen van een goede kwaliteit.

Gegevens producent: Weinkellerei Rudolf Müller is een groot wijnbedrijf met als basis Zell, gelegen in het Moezeldal. Jacob Zimmermann begon in 1886 een wijnhandel onder de naam Zimmermann-Graeff. Het bedrijf is anno 2009 in handen van de 4e generatie van de familie Hübinger. Door diverse overnames van grote wijnbedrijven zoals Ewald Drathen in 1992, Michel Schneider (opgericht in 1869) volgde in 1998, Kellerei Weinbund in 2008. Met de fusie in 1998 met Rudolf Müller (opgericht in 1919), is het bedrijf uitgegroeid tot een der grootste wijnbedrijven van Duitsland. Anno 2009 werken hier 280 mensen, er wordt ruim 100 miljoen liter wijn geproduceerd. Druiven worden betrokken bij meer dan 1.000 boeren in diverse Duitse wijngebieden. Er wordt geëxporteerd naar 30 landen. Ondanks deze duizelingwekkende getallen weet hoofd wijnmaker Peter Griebeler en zijn team wijnen te maken van uiterst betrouwbare kwaliteit. Supermoderne apparatuur zorgen voor technisch perfecte wijnen, waarin karakter en kwaliteit gewaarborgd zijn.

Gegevens gebied: De wijnbouw van Rheinhessen vindt plaats in de driehoek tussen Bingen, Mainz en Worms. In het noorden en oosten begrensd door de Rijn. Het klimaat is hier vrij zacht. In de zomer veel zon en weinig regen. In de winter heeft men echter vaak te kampen met vorst. Rheinhessen is Duitslands op één na grootste Anbaugebiet en zorgt voor ongeveer een kwart van de productie van Duitse wijnen.De wijnboeren in Rheinhessen houden van experimenteren, resultaat hiervan zijn enkele nieuwe druivenrassen als müller-thurgau/rivaner, kerner en scheurebe, die hun bestaansrecht inmiddels wel hebben bewezen.

Serveren bij: Als aperitief en bij kruidige of pittige gerechten, of de Oosterse keuken.


Serveertemperatuur: 8 à 10ºC

Overige informatie: De müller-thurgau , ook rivaner genoemd, ontstond in 1882 door de botanicus Hermann Müller uit het Zwitserse canton Thurgau. Men dacht altijd dat het een kruising was van riesling en sylvaner, dna onderzoek leerde echter het een kruising van riesling en madeleine royale betreft. Deze madeleine royal ontstond midden 19e eeuw in de Loire uit een kruising van pinot en trollinger.

Created by: Free Design