Chateau Paquette rosé

Classificatie: A.C. Côtes de Provence

Soort wijn: Rosé wijn

Land: Frankrijk

Gebied: Côtes de Provence

Producent: Domaine de Curebéasse, J. Paquette, Fréjus

Druivenras(sen): Cinsault, grenache, tibouren en mourvèdre


Karakter:
Zachte en elegante rosé met fijn fruit en frisheid in geur en smaak, met een hint van oranje in de kleur.

Wijnbereiding: De druiven worden handmatig geplukt. Een deel ondergaat een korte inweking op de schil (macération pelliculaire), de rest wordt direct geperst. Rijping op de lie gedurende 3 maanden.

Gegevens producent: Het Domaine de Curebéasse omvat in totaal 60 hectare waarvan ongeveer 17 hectare zijn beplant met wijngaarden. Het domein is gelegen op 5 km van de Middellandse Zee, tussen Nice en St. Tropez. De wijngaarden zijn omgeven door een bos van pijnbomen en de grond bestaat uit vulkanisch gesteente en zandsteen. Het domaine is familie eigendom en wordt sinds 1967 geleid door Jean Paquette, terzijde gestaan door zijn vrouw en zijn zoon Jérôme. Deze laatste doorliep de opleiding aan het gerenommeerde 'Institut d'Oenologie' te Bordeaux, één van de beste opleidingen op het gebied van de wijn en de wijnbouw.

Gegevens gebied: Het gebied Côtes de Provence kreeg in 1977 de officiële Appellation Contrôlée-status. De beste wijnen komen van de terrasvormig aangelegde wijngaarden, in tegenstelling tot de wijngaarden op de vlaktes die  vroeger veel werden beschouwd om goedkope massawijnen te produceren. Thans omvat de appellation 400 bezittingen, die Appellationwijnen produceren. De meerderheid daarvan is rosé.

Serveren bij: Gevogelte, kalfsvlees, voorgerechten, salades, de exotische keuken. Tevens een prima dorstlesser voor tussendoor. Een echte lunchwijn.

Serveertemperatuur: 9 à 11ºC

Website: www.curebeasse.com

Created by: Free Design