Navarra Moscatel de Sarasate

Classificatie: Navarra D.O.

Soort wijn: Witte dessertwijn

Land: Spanje

Gebied: Navarra

Producent: Bodegas Corellanas, Corella

Druivenras(sen): Muscat à petits grains (moscatel a grano menudo)

Karakter: Zoete dessertwijn met intense aroma's van rijp muskaatfruit. Fris en vol op de afdronk.

Wijnbereiding: De wijn is een aangesterkte wijn met wijnalcohol (= een vin doux naturel). Kan prima langere tijd 'open staan' en dus per glas geserveerd worden. De wijn heeft 225 gram restsuiker en een alcoholpercentage van 15%. Volgens de Spaanse wijnwet is het dan een Vino de Licor.

Gegevens producent: Bodegas Corellanas is in 1900 gesticht en produceert wijnen van hoofdzakelijk eigen wijngaarden die liggen bij de stad Corella. Het bedrijf bezit 50 hectare eigen wijngaarden, waarvan 35 hectare is beplant met moscatel. Daarnaast heeft Corellanas nog wijngaarden onder contract bij andere wijnboeren.

Gegevens gebied: Navarrawijnen komen uit een van de 5 subdistricten van de Navarra. Het zuidelijke deel ligt in het dal van de rivier de Ebro. Dit deel heet de Ribera Baja. In dit gedeelte van Navarra staat het druivenras Muscat vrij veel aangeplant, gedeeltelijk voor het maken van zoete muskaatwijnen en gedeeltelijk voor de droge wijnen. Deze muskaatdruif geeft de droge wijnen een verfijnde, frisse smaak, met meer karakter dan de gemiddelde Navarra-wijn.

Serveren bij: Bij gebak en alle zoete desserts.

Serveertemperatuur: 6 à 8ºC 

Website: www.bodegascorellanas.com
 

Created by: Free Design